قصه خوان ظهر جمعه: داوران جایزۀ جلال بی سوادند / اگر راست می گویند بدهندش به ما! Reviewed by Momizat on . ادبیات اقلیت ـ محمدرضا سرشار، قصه گوی برنامۀ «قصۀ ظهر جمعه» که از سال های دهۀ شصت در رادیو پخش می شد، دیر زمانی است که اظهارنظرهایی منحصر به فرد دربارۀ ادبیات د ادبیات اقلیت ـ محمدرضا سرشار، قصه گوی برنامۀ «قصۀ ظهر جمعه» که از سال های دهۀ شصت در رادیو پخش می شد، دیر زمانی است که اظهارنظرهایی منحصر به فرد دربارۀ ادبیات د Rating: 0
شما اینجا هستید:خانه » خبر و گزارش » جوایز ادبی » قصه خوان ظهر جمعه: داوران جایزۀ جلال بی سوادند / اگر راست می گویند بدهندش به ما!

قصه خوان ظهر جمعه: داوران جایزۀ جلال بی سوادند / اگر راست می گویند بدهندش به ما!

قصه خوان ظهر جمعه: داوران جایزۀ جلال بی سوادند / اگر راست می گویند بدهندش به ما!

ادبیات اقلیت ـ محمدرضا سرشار، قصه گوی برنامۀ «قصۀ ظهر جمعه» که از سال های دهۀ شصت در رادیو پخش می شد، دیر زمانی است که اظهارنظرهایی منحصر به فرد دربارۀ ادبیات داستانی از صادق هدایت گرفته تا خسرو حمروزی و حالا اخیراً ابوتراب خسروی و جایزۀ ادبی جلال آل احمد می کند.

او در تازه ترین اظهار نظرش که در جلسۀ نقد رمان «ملکان عذاب» کرده است، گفته است: «هیئت داوران جایزۀ جلال بی‌سوادند و ارشاد اگر راست می‌گوید جایزه را به ما بدهد.»

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا سرشار رییس انجمن قلم که در نشست نقد و بررسی رمان «ملکان عذاب» شرکت کرده بود به جای نقد کتاب به نقد سیاست‌های وزارت ارشاد پرداخت. سیاست‌هایی که به زعم او نادرست و غلط خوانده می‌شد.

او که معتقد بود کتاب «ملکان عذاب» نوشته ابوتراب خسروی و «آه با شین» نوشته کاظم مزینانی که هر دو جایزه جلال آل احمد را به خود اختصاص دادند، بسیار کتاب‌های ضعیفی هستند گفت که دولت باید برگزاری جایزه جلال را به انجمن قلم واگذار کند.

او که در دوران احمدی‌نژاد دبیر جایزه کتاب سال و همچنین داور دوره‌های پشین جایزه ادبی جلال بود حالا معتقد است که وزارت ارشاد دولت روحانی انتخاب‌های خوبی برای برگزیدگان جایزه جلال نداشته است: «رمان «ملکان عذاب» مبتنی بر رویکردهای مارکسیستی است که بر اساس تعریف «دین افیون توده‌هاست» شکل گرفته است. رمان «آه با شین» هم مانند «ملکان عذاب» کتابی ضعیف در تکنیک و روایت است.»

بدین ترتیب او گفت که انتخاب این دو کتاب از سوی داوران جایزه جلال، ناشی از بی‌سوادی داوران این دوره از جایزه بوده که باعث شده‌اند بودجه اختصاصی این جایزه که از بیت‌المال تامین شود با سیاست‌های غلط ارشاد و مسئولانش به هدر برود.

اما وزارت ارشاد و هیات داوران جایزه جلال تنها کسانی نبودند که مورد انتقاد سرشار قرار گرفتند. او بنیاد شعر و ادبیات را یک مرکز بی‌خاصیت دانست که شکل‌گیری‌اش تنها حاصل جابه‌جایی‌هایی از خانه کتاب است و برای بیکار نبودن برگزار جوایز را به این بنیاد سپرده‌اند. به همین خاطر سرشار گفت که ارشاد باید شهامت به خرج دهد و این بنیاد را منحل کند.

او همچنین رویکرد وزارت ارشاد مبنی بر سپردن امور اجرایی به بخش‌های خصوصی را که از زبان حسین نوش‌آبادی بارها تکرار شده شعار خواند. دلیلش هم برای این مدعا یک جمله بود: «اگر این طور نیست پس چرا جایزه جلال آل احمد را  به انجمن قلم نداده و نمی‌دهد؟»

تمامی حقوق برای پایگاه اینترنتی «ادبیات اقلیت» محفوظ است.

رفتن به بالا