رمانِ پژوهشگر زبان‌های عربی و فارسی برندۀ جایزۀ گنکور شد Reviewed by Momizat on . جایزه «گنکور» فرانسه به رمان «قطب‌نما» نوشته «ماتیاس انار» (Mathias Enard) تعلق گرفت. در معرفی این کتاب عنوان شده است: «قطب‌نما» رمانی است درباره تقابل‌های فرهن جایزه «گنکور» فرانسه به رمان «قطب‌نما» نوشته «ماتیاس انار» (Mathias Enard) تعلق گرفت. در معرفی این کتاب عنوان شده است: «قطب‌نما» رمانی است درباره تقابل‌های فرهن Rating: 0
شما اینجا هستید:خانه » خبر و گزارش » بین الملل » رمانِ پژوهشگر زبان‌های عربی و فارسی برندۀ جایزۀ گنکور شد

رمانِ پژوهشگر زبان‌های عربی و فارسی برندۀ جایزۀ گنکور شد

رمانِ پژوهشگر زبان‌های عربی و فارسی برندۀ جایزۀ گنکور شد

جایزه «گنکور» فرانسه به رمان «قطب‌نما» نوشته «ماتیاس انار» (Mathias Enard) تعلق گرفت.

در معرفی این کتاب عنوان شده است: «قطب‌نما» رمانی است درباره تقابل‌های فرهنگی شرق و غرب و قهرمان کتاب موسیقی‌دانی اتریشی به نام «فرانتس ریتر» است.

انار ۴۳ ساله که خود پژوهشگر زبان‌های عربی و فارسی است، پس از شنیدن خبر برنده شدنش گفت: من به تازگی از الجزیره و بیروت برگشته‌ام. شاید کسب این جایزه بختی بود که از طریق آشنایی با شیخ عبدالرحمن (تاریخ‌دانی که در سال ۲۰۱۰ درگذشت) و سنت جورج بیروت، نصیبم شد. من به طرز خارق‌العاده‌ای خوشحالم.

به گزارش گاردین، این مترجم و چهره دانشگاهی که مدتی را در تهران، بیروت و برلین زندگی کرده و اکنون ساکن بارسلوناست، سال ۲۰۰۸ رمان «منطقه» را به نگارش درآورده است.

جایزه ادبی «گنکور» فرانسه اولین‌بار در سال ۱۹۰۳ از سوی ژول و ادمون گنکور راه‌اندازی شد. اگرچه برنده این جایزه تنها مبلغی ناچیز معادل ۱۰ یورو دریافت می‌کند، اما جایزه غیررسمی «گنکور» که فروش بالای رمان برنده را برای نویسنده‌اش به ارمغان می‌آورد، بسیار باارزش‌تر از جایزه اصلی است. گفته می‌شود اثر برنده جایزه «گنکور» بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نسخه در بازار فروش خواهد داشت. این جایزه که به عنوان معروف‌ترین جایزه‌ ادبی فرانسه شناخته می‌شود، فقط یک‌بار در طول عمر به هر نویسنده اعطا می‌شود. در این میان «رومن گاری» یک استثنا بود؛ او در سال ۱۹۵۶ برای کتاب «ریشه‌های آسمان» و یک سال بعد از آن با نامی مستعار برای «زندگی در پیش رو» موفق شد این جایزه را کسب کند.

از برندگان سرشناس این جایزه می‌توان از «مارسل پروست» در سال ۱۹۲۹، «سیمون دوبووار» در سال ۱۹۵۴ و «پاتریک مودیانو»، برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۴ نام برد.

ایسنا

ادبیات اقلیت / ۱۳ آبان ۱۳۹۴

تمامی حقوق برای پایگاه اینترنتی «ادبیات اقلیت» محفوظ است.

رفتن به بالا