گزارش ورکشاپ آموزش داستاننویسی ناشنوایان مشهد / جشنواره صدای سکوت
ادبیات اقلیت ـ ثریا بیگدلی: ورکشاپ آموزش داستاننویسی ناشنوایان در تاریخ ۱۳ و ۱۴ تیر ۱۳۹۶ در ساختمان جامع علمی کاربردی بهزیستی واقع در بلوار وکیل آباد مشهد برگزار شد.
ورکشاپ شامل دو جلسه تئوری و دو کارگاه آموزشی بود. در این ورکشاپ که زهره عارفی نویسنده و منتقد ادبی به عنوان مدرس و رمضانعلی نجاتی، مهدی محمدپور و یگانه مرادی به عنوان مترجم زبان اشاره حاضر بودند، ابتدا زهره عارفی بعد از شرح فراخوان جشنواره صدای سکوت که ویژه داستاننویسی ناشنوایان است به توضیح در خصوص اهداف این جشنواره که به منظور کیفیت بخشی به ادبیات نوشتاری و گفتاری ناشنوایان برگزار شده است، پرداخت. سپس با تعریف قصه، داستان و خاطره از دوستان خواست تا داستانهای کوتاه خود را برای فراخوان ارسال کنند.
وی در جلسه تئوری با بیان تفاوت انواع داستان گفت: این جشنواره صرفاً جهت داستان کوتاه برگزار شده است و از نظر داوران جشنواره داستان کوتاه، داستانی است که از ۵۰۰ کلمه کمتر نباشد. وی سپس به شرح عناصر داستان کوتاه پرداخت و طرز نوشتن داستان خوب را توضیح داد.
دبیر جشنواره صدای سکوت در ادامه جلسه به شرح عناصر داستان از جمله موضوع، طرح داستان، پیرنگ، زمان، مکان، شخصیت پردازی و فضاسازی و راوی، برای حاضران پرداخت و با ذکر مثال آنها را تعریف کرد.
در پایان جلسه دوم، عارفی چگونگی تبدیل خاطره به داستان و انواع راوی را توضیح داد.
در این دو ورکشاپ، مهین، زینب، فاطمه حسینی، ثریا بیگدلی، آراز، فرزانه، حسین وزیری، مسعود قائمی، فرزانه شفیعی، هدی عربی، سایه ابوکری و چندتن دیگر از هنرجویان حضور داشتند، فاطمه حسینی داستانش با عنوان «پشت بام ابری» را برای حاضران خواند و مورد نقد و تشویق قرار گرفت. مهین نیز در یکی از دو نوشته حضوری خود به توصیف کیف عارفی پرداخته بود و ثریا بیگدلی به شخصیت پردازی خودش. داستان فرزانه با نام «قرار ملاقات» نیز مروری بر خاطرات خودش بود که طرز تبدیل آن به داستان برایش شرح داده شد. هدی عربی در مورد عدالت و حسین در مورد ورزش و مسعود از سفرش به تخت جمشید در کارگاه نوشتند.
در پایان جلسه ورکشاپ دوستداران داستان نویس ناشنوای مشهدی به پاس و احترام به قلم و پاسداشت روز قلم (چهاردهم تیر) به پا خاستند.
ادبیات اقلیت / ۲۳ تیر ۱۳۹۶
بهینه سازی سایت
وای خیلی خوبه ساییتون