هشتمین جشنواره ادبی قند پارسی برگزار می‌شود Reviewed by Momizat on . ادبیات اقلیت ـ جشنوارۀ ادبی «قند پارسی»، ویژۀ شعر و داستان امروز افغانستان، جشنواره‌ای است که به صورت دوسالانه در ایران و به همت خانۀ ادبیات افغانستان برگزار می ادبیات اقلیت ـ جشنوارۀ ادبی «قند پارسی»، ویژۀ شعر و داستان امروز افغانستان، جشنواره‌ای است که به صورت دوسالانه در ایران و به همت خانۀ ادبیات افغانستان برگزار می Rating: 0
شما اینجا هستید:خانه » خبر و گزارش » جوایز ادبی » جشنواره قند پارسی » هشتمین جشنواره ادبی قند پارسی برگزار می‌شود

هشتمین جشنواره ادبی قند پارسی برگزار می‌شود

گفت وگو با دبیر جشنوارۀ قند پارسی
هشتمین جشنواره ادبی قند پارسی برگزار می‌شود

ادبیات اقلیت ـ جشنوارۀ ادبی «قند پارسی»، ویژۀ شعر و داستان امروز افغانستان، جشنواره‌ای است که به صورت دوسالانه در ایران و به همت خانۀ ادبیات افغانستان برگزار می‌شود و امسال هشتمین دورۀ این جشنواره برگزار خواهد شد.

محمدصادق دهقان، دبیر جشنوارۀ قند پارسی و مدیر خانۀ ادبیات افغانستان در ایران، در گفت‌و‌گو با ادبیات اقلیت دربارۀ برگزاری این دوره از جشنواره گفت:

خانۀ ادبیات افغانستان در ایران، از سال ۱۳۸۱ تا کنون جشنوارۀ قند پارسی، ویژۀ شعر و داستان جوان افغانستان را در ایران با هدف کشف استعدادهای تازه در این دو عرصه برگزار می‌کند.

وی گفت: این جشنواره ویژۀ شاعران و نویسندگان افغانستان و جهان است و این جشنواره به این سبب ضرورت پیدا کرده که جوانان شاعر و نویسندۀ افغانستان، یا در دیگر جشنواره‌ها شرکت نمی‌کردند یا اگر شرکت می‌کردند، لابه لای دیگر شرکت‌کننده‌ها گم می‌شدند و دیده نمی‌شدند و البته این به این معنا نیست که بگوییم حق آنان ضایع شده است.

دکتر دهقان دربارۀ ویژگی‌های این جشنواره گفت: در این جشنواره هیئت داوران ترکیبی است از دو کشور ایران و افغانستان. و همچنین ما هر سال نکوداشتی از یکی از پیشگامان ادبی داریم و برنامۀ ما این است که به نکوداشت از شاعران و نویسندگانی بپردازیم که در قید حیات هستند و این یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های برنامۀ نکوداشت ماست.

دبیر جشنواره قند پارسی با بیان این‌که این جشنواره، تنها جشنواره‌ای است که در این زمینه تا کنون به طور منظم و دوسالانه برگزار شده، گفت: تا کنون نکوداشت‌هایی از محمداعظم رهنورد زریاب، داستان نویس، واصف باختری، شاعر و مترجم، محمدکاظم کاظمی، شاعر، جواد خاوری، داستان نویس و پژوهشگر فرهنگ عامیانه و ابوطالب مظفری، شاعر برگزار شده است.

مدیر خانۀ ادبیات افغانستان با بیان این مطلب که امسال نکوداشتی برای آصف سلطان‌زاده، برگزار می‌کنیم، افزود: در این جشنواره همیشه بخش ادبیات معاصر ایران را هم داشته‌ایم و به آن پرداخته‌ایم و شاعران و نویسندگان ایرانی هم شعرخوانی و هم داستان خوانی و هم سخنرانی دارند. وی همچنین از برگزاری بخش ویژۀ هشتمین جشنوارۀ قند پارسی خبر داد که با عنوان «پاسداشت جایگاه تمدنی بامیان» برگزار می‌شود و توضیح داد: انتخاب این بخش به این علت است که بامیان پایتخت فرهنگی سارک (انجمن همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا) انتخاب شده است.

صادق دهقان همچنین با یادی از نویسندۀ تازه‌درگذشته، فتح الله بی‌نیاز گفت: لازم است از این نویسنده و منتقد برجسته که اکنون دیگر در میان ما نیست و همچنین از منوچهر آتشی و محمد سپانلو  یاد کنم، که هر سه از داوران دوره‌های مختلف برگزاری این جشنواره بوده‌اند.

بنا بر این گزارش، فراخوان هشتمین دورۀ جشنوارۀ قند پارسی از این قرار است:

فراخوان هشتمین جشن‌واره ادبی «قند پارسی»

(ویژه شعر و قصه جوان افغانستان)

شکرشکن شوند همه طوطیان هند     زین «قند پارسی» که به بنگاله می‌رود

 

خانه ادبیات افغانستان در ادامه تلاش‌های پی‌گیر خود در قلمرو فرهنگ، هنر و ادب پارسی، هشتمین جشن‌واره‌ ادبی «قند پارسی» را برگزار می‌کند. «قند پارسی» که با هدف شناساندن چهره‌های تازه در عرصه شعر و داستان جوان کشور برپا می‌شود، سال‌هاست سنت نکوداشت تلاش‌گران ادبی را نیز به جا می‌آورد. در آستانه صد سالگی رمان فارسی در افغانستان، این بار در تهران گرد هم می‌آییم تا جایگاه ادبی «آصف سلطان‌زاده» را در «قند پارسی» ارج بنهیم.

آصف سلطان‌زاده، یکی از کوشاترین چهره‌های ادبی معاصر افغانستان در پهنه داستان و رمان فارسی به شمار می‌رود که معرفی و بررسی آثار گونه‌گون ایشان، فرصتی مناسب برای تحلیل و بررسی وضعیت ادبیات داستانی امروز افغانستان و الگوآفرینی شایسته برای نسل‌ ادبی فردای این سرزمین و سراسر قلمرو پارسی‌زبان خواهد بود. افزون بر آن، پاس‌داشت جایگاه فرهنگی و تمدنی «بامیان باستان»، زینت‌بخش این دوره از «قند پارسی» است.

شرایط شرکت در جشن‌واره

شاعران و نویسندگان افغانستانی ساکن ایران، افغانستان و سراسر جهان می‌توانند آثار خود را با در نظر داشتن شرایط زیر به دبیرخانه‌ جشن‌واره بفرستند:

  1. دوره زمانی شرکت در این جشن‌واره، از ۱۰ میزان (مهر) تا ۳۰ عقرب (آبان) ۱۳۹۴ است.
  2. این جشن‌واره تنها در رشته‌ «شعر» (سنتی و آزاد) و «داستان کوتاه» برگزار می‌شود.
  3. تنها افراد زیر سی سال می‌توانند در این جشن‌واره شرکت کنند.
  4. فرستادن آثار شرکت داشته در دوره‌های پیشین این جشن‌واره سبب حذف کامل شرکت‌کننده از فرآیند داوری می‌شود.
  5. در بخش شعر، ۳ تا ۵ شعر پذیرفتنی است و بیش از آن حذف می‌شود.
  6. در بخش داستان، ۲ تا ۴ داستان پذیرفتنی است و بیش از آن حذف می‌شود.
  7. ‌‌همه آثار باید در قالب word و در یک فایل پیوستی (attachment)، تنها از طریق نامه الکترونیک (Email) به نشانی دبیرخانه فرستاده شود و عبارت «برای قند پارسی ۸» حتما در بخش موضوع (Subject) ثبت شود.
  8. اگر فردی در دو بخش شعر و داستان شرکت می‌کند، باید شعرها و داستان‌های خود را با رعایت مفاد بند هفتم، در قالب دو فایل پیوستی درون یک نامه الکترونیک بفرستد.
  9. مشخصات کامل صاحب اثر (شامل نام و نام‌ خانوادگی، تاریخ تولد، زادگاه، سکونت‌گاه کنونی، میزان تحصیلات، فهرست آثار ادبی منتشر شده، جوایز دریافتی از جشن‌واره‌ها، نشانی پستی، تلفن تماس ثابت و تلفن همراه) در صفحه اول فایل وُرد پیوست شده آثار به صورت دقیق تایپ شود.
  10. اسکن دقیق و بدون خدشه از تصویر تذکره (شناس‌نامه) یا کارت شناسایی مهاجرت یا گذرنامه در فایلی جداگانه به همراه فایل آثار درون همان نامه الکترونیک فرستاده شود.
  11. هر شرکت‌کننده‌ای که یکی از شرایط یادشده را رعایت نکند و مشخصات نام‌برده، ناکامل و اسکن مدارک وی، مخدوش یا مجعول باشد، از فرآیند داوری حذف می‌شود.

یادآوری:

یک . داوران افغانستانی و ایرانی آثار رسیده به دبیرخانه را داوری می‌کنند.

دو . به سه اثر برتر و سه اثر شایسته قدردانی در هر رشته، جایزه‌هایی به رسم یاد‌بود اهدا خواهد شد.

سه . نشانی پست الکترونیک دبیرخانه‌ جشن‌واره به این شرح است: qandparsi8@khane-adabiat.com

تمامی حقوق برای پایگاه اینترنتی «ادبیات اقلیت» محفوظ است.

رفتن به بالا