پرونده کتاب: دخیل هفتم / محمد رودگر
یادداشت دبیر پرونده، محمدقائم خانی: محمد رودگر سال ۱۳۵۶ در آمل متولد شده است. رمان «دیلمزاد» اولین اثر داستانی است که چندین جایزه ریز و درشت را نصیب مولف آن کرد، از جمله برنده جایزه کتاب سال داستان دفاع مقدس، برگزیده جشنواره داستان انقلاب، برگزیده جایزه گام اول، و نیز نامزد جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی شد.
دخیل هفتم نیز در ۳۶۸ صفحه و به قیمت ۳۰ هزار تومان تاکنون برنده جوایز متعددی شده است، از جمله رتبه سوم در هفتمین جشنواره داستان انقلاب، برگزیده جشنواره ملی دانشجویی ادبیات داستانی رضوی، و برگزیده جشنواره هنر آسمانی.
دخیل هفتم از زبان کاملهمردی چهل و اندی ساله روایت میشود. جوانی امروزی و عاشقپیشه به اجبار از او میخواهد که داستان عشقش را تعریف کند. راوی از دختری میگوید که در روزهای مبارزه انقلاب ۵۷ به او عشق میورزید و هر دو به زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری افتادند. در ادامه داستان، جوان نیز از ماجراهای عاشقانه خود میگوید. راوی درمییابد که راه عشق دارای مراتب و معجزاتی است که هر دو آن را درک کردهاند، ولی این جوان از او پیگیرتر و مصممتر بوده است.
نویسنده باید بتواند از عهدۀ خلق جهان خاص خود برآید / گفتوگو با نویسنده
فضای دخیل هفتم آنگونه که هست، نمونهای آنچنان در ادبیات داستانی ما ندارد و یا دست کم بنده نمیشناسم. این اثر یکی از نقاط تلاقی ادبیات داستانی با ادبیات عرفانی است. …
دخیل هفتم گذار از رئالیسم جادویی به رئالیسم عرفانی / محمد حنیف
محمد رودگر در کارنامه کوتاه داستاننویسیاش نشان داده است که میکوشد داستاننویسی متفاوت باشد. او به ادبیات متعهد اعتقاد دارد. با این حال، هرچند برخی از زوایای دنیای داستانهایش به همذاتپنداری عمیق با خواننده نمیانجامند… …
همزیستی عرفان و علم و هنر، در عوالم موازی / محمدقائم خانی
تحلیل فصلهای رمان دخیل هفتم انتشارات شهرستان ادب، کلید ورود ما به فهم رمان خاص آقای محمد رودگر است. این فصلها، گفتمانهای حاکم بر جهان این رمان را به ما نشان میدهند. …
دخیل هفتم، کتابی برای آنان که محتاج پناه بردن و غرق شدناند / رضا وحیدزاده
دخیل هفتم، نوشتهٔ محمد رودگر داستانی است عجیب و متهوارنه دربارهٔ عشق. کتابی است دربارهٔ پناه بردن و پناهنده شدن؛ چونان که روش مؤمنان است در هر کیش و آیین. در فرهنگ معین در تعریف کلمهٔ دخیل آمده است… …
در باب سنت، مدرنیته و عشق / پرستو علیعسگرنجاد
سالهاست که تقابل سنت و مدرنیته، دستمایهٔ نویسندگان و هنرمندان بسیاری قرار گرفته تا بستری برای خلق آثار هنریشان باشد. این بستر چنان پهناور است که علیرغم همهٔ آثاری که در آن شکل گرفتهاند، همچنان مجال تأمل و آفرینش دارد. …
باید گفت از عشق، گمگشته کمیاب روزگار ما! / امیرمحمد واعظی
عشق در روزگار ما معنایی شده است مهجور که خارج از جایگاهش فهمیده میشود و بسیاری از جوانان دیگر نمیفهمند چرا مجنون چنان شیفته باید گردد که در راه وصال ناممکن لیلی جان دهد… …